ianuarie 28, 2009

Made in Est

MADE IN EST
Locatie: Sala Teatrul 3 (Teatrul la Cub)Data: 29.01.2009 - ora 19:00Pret: 22 RON (redus: 11 RON)De reducerea de 50% beneficiaza elevii, studentii, pensionarii, militarii in termen, veteranii.Reducerea se face pe baza unui act doveditor vizat la zi (carnet de student/elev, cupon de pensie, livret militar, etc)Web: -Email: -
Descriere:
Made in Est de Constantin Cheianu
Distributia:Vlad Saptefrati – Cosmin Maxim Petru Saptefrati – Teodor Corban Decanul – Adi Carauleanu / Octavian Jighirgiu Andrei – Constantin Puscasu Sandu – Radu Ghilas Maria Saptefrati – Pusa Darie Stas – Calin Chirila Cristina Saptefrati – Diana Roman (studenta)Necunoscutul – Doru Aftanasiu Doamna Directoare – Georgeta Burdujan Barbatul – Dumitru Nastrusnicu Aliona – Irina Radutu Codreanu Medicul Tanar – Diana Ignat Chirila
Regia: Claudiu Goga
Costume: Axenti Marfa
Decor: Stefan Caragiu
Muzica: Constantin Lucian Turcanu
Video: Alexandru Condurache
Miscare scenica: Alice Sfaiter
Spectacol actual, subiect real, scriitura moderna, muzica hip- hop live. Sunt ingrediente de succes pentru o montare ce aduce "in boxa acuzatilor" toate tarele societatii moderne cu care, vrand - nevrand, se confrunta fiecare dintre noi.
Dupa succesul pe care l-a avut cu spectacolul "Auditia", care a cistigat patru premii la diferite festivaluri de teatru din tara, Claudiu Goga revine la Iasi pentru o noua provocare. El lucreaza de aproape doua luni la un nou spectacol, "Made in Est", o poveste despre moravurile si coruptia din Republica Moldova, spusa de actori pe ritmuri de rap.
Textul este semnat de catre Constantin Cheianu, un scriitor basarabean pe care regizorul Claudiu Goga l-a cunoscut la Brasov, in timpul lansarii unei antologii a tinerilor dramaturgi din Republica Moldova. "Este un text actual, special prin faptul ca autorul alege sa isi faca cunoscut mesajul cu ajutorul muzicii rap. Tema este mai putin prezenta in Romania", isi argumenteaza Claudiu Goga decizia de a pune in scena acest text.
Pentru acest spectacol, el a lucrat si acum cu o buna parte din echipa cu care a colaborat si la "Auditia", pentru ca, zice el, s-a inteles foarte bine cu Axenti Marfa, care a realizat costumele, si cu scenograful Stefan Caragiu. In echipa au fost cooptati Constantin Lucian Turcanu, cel care a compus melodiile ce vor fi cintate in timpul spectacolului, Alexandru Condurache, care s-a ocupat de partea video, si Alice Sfaiter, responsabila de miscarea scenica.
Actorii distribuiti in acest spectacol, printre care se numara si Octavian Jighirgiu, Radu Ghilas, Pusa Darie, Constantin Puscasu, au primit provocarea in mod deschis, chiar daca a insemnat, pentru o parte dintre ei, sa experimenteze un nou mod de a-si crea personajele: prin muzica rap.
"Am mai avut o exprienta de acest fel, adica un spectacol in care am cintat. Rolul acesta m-a provocat, insa asta trebuie sa faca un rol: sa te provoace", spune actorul Cosmin Maxim, detinatorul rolului principal. "Ne vom provoca reciproc. Eu provoc rap-ul si rap-ul pe mine", il completeaza, zimbind, Teodor Corban.

4 comentarii:

Anonim spunea...

interesant, vin sigur...a fost si premiera?nu am auzit nimic pana acum...felicitari!

Anonim spunea...

Felicitari pentru muzica!

Anonim spunea...

Mi-a placut mult piesa si muzica.Actorii foarte buni.Succes!

Anonim spunea...

Am fost la spectacol, mi-a placut teribil. Mi-ar placea insa sa stiu cum se numeste piesa dedicata lui Volodea, cea portugheza. Am cautat-o peste tot, dar nu am reusit sa dau de ea.